jueves, 7 de septiembre de 2017

Sara Serrano > Del Raval al Paral·lel

| Sara Serrano Sánchez
| 2015 | 3º Tardas | ETSAB (Barcelona)
| Professor : Jordi Badia

Premisses del programa: “Del Raval al Paral·lel” proposa un treball en diferents llocs que es volen relacionar mitjançant seqüències o itineraris urbans. Recorreguts a través d’espais públics que connectin les diferents escales d’actuació, es planteja una major implicació amb el teixit, existent, amb els interiors d’illa, amb la rehabilitació de peces existents i amb totes aquelles especificitats urbanes pròpies del Raval.

 

S’intenta apostar per la continuïtat del carrer, de la façana com estructuradora de l’espai públic, que ens acompanya al llarg del recorregut i ens obre a l’interior d’illa. La importància de la forma per estructurar l’espai i de la materialitat per inserir els volums de manera natural a Ciutat Vella, és la prioritat d’aquesta proposta. No només es presta atenció a la forma urbana i la tipologia d’habitatge, sinó que s’hi posa un accent especial als espais col·lectius, tractant de recuperar la dignitat d’aquests.

La importància de la materialitat pren gran sentit tractant-se d’un entorn com el raval, com aconseguir una “reinterpretació” de les façanes del lloc sense perdre la relació amb l’entorn més proper, és una de les preguntes que es plantegen a l’hora de dur a terme la proposta.

 

 

 

 

 

Una gelosia continua, permet obertures molt més grans de l’habitual al barri del raval, protegint la privacitat, però al mateix temps aconseguint interiors d’habitatges molt més lluminosos de l’habitual. Un cert desorde en la composició i la utilització de peces convencionals, relacionen els edificis amb l’entorn.


Els interiors de l’habitatge, també prenen gran importància, buscant unes distribucions que permetin versatilitat en el seu ús.


DETALL VIVENDA

 

IMATGES INTERIORS

 

 


IMATGES EXTERIORS

 

 

 

 

 

Les premisses del programa, també contemplen la rehabilitació d’un edifici de vivendes, que després d’unes reformes, està fent-se servir com un aparcament.

 

 



Esta entrada aparece primero en HIC Arquitectura http://hicarquitectura.com/2017/09/sara-serrano-del-raval-al-paral%c2%b7lel/

No hay comentarios:

Publicar un comentario