jueves, 27 de julio de 2017

Irina Berdonces + Núria Tarrés > Habitatges + coworking a Ciutat Vella. Barcelona

| Irina Berdonces i Núria Tarrés
| 2016 | 3r ETSAB
| Professor: Josep Ferrando

CONTRASTS

La idea

L’essència del lloc

La vida a Ciutat Vella ve donada pels carrers estrets i laberíntics que la recorren juntament amb el contrast de les places on desemboquen aquests. Així es genera contínuament un joc de compressió-descompressió.

 

Traces i llum

L’esquema d’intencions inicial s’origina a partir de dos factors: l’aprofitament màxim de la llum incident i la continuïtat de les traces urbanes existents. Com a resultat es creen els pous de llum a les zones amb més incidència del Sol durant el dia i aquests es connecten entre sí a través de les traces esmentades.

L’essència integrada

Ens contagiem de l’essència de Ciutat Vella i intentem reproduir-la mitjançant la interacció entre volums que creen el joc del buit i el ple donant peu a que la llum prengui protagonisme en la relació.

Aquesta essència es transmet des de la vida pública, a la col·lectiva i finalment a la vida íntima creant una interrelació entre les tres escales del projecte i la ciutat.

 

Transició urbana

L’emplaçament del projecte s’entén com un punt de transició entre la compacta i irregular Ciutat Vella amb l’ampla i ordenada Eixample de Barcelona.

L’espai públic

“Entendre la vida urbana com una funció de relació entre els habitants”

 

 

 

L’espai col·lectiu

“Sempre considero un edifici com una part d’un tot, una peça que crea una acció col·lectiva: la ciutat” Christian de Portzamparc

 

 

 

 

 

 

 

L’espai privat

“La mesura natural de l’home hauria de servir de base a totes les escales” Le Corbusier

 

La síntesi

 



Esta entrada aparece primero en HIC Arquitectura http://hicarquitectura.com/2017/07/irina-berdonces-nuria-tarres-habitatges-coworking-a-ciutat-vella-barcelona/

No hay comentarios:

Publicar un comentario